Pasjami....

Wpisy

  • środa, 05 lutego 2014
    • Pasta rybna

      Moje ostatnie odkrycie - wędzony dorsz genialnie sprawdza się w paście kanapkowej! Do tego ma tę zaletę, że prawie nie ma ości, a jak zapamiętać, gdzie są te, które są, to można się obejść praktycznie zupełnie bez ich wydłubywania.

       

      Zdjęcia niestety nie wlepię, bo wszystkie aparaty wyszły. Tym niemniej pastę polecam, bo to pyszna i ciekawa alternatywa dla zwykłych kanapkowych "obkładów".

       

      Pasta kanapkowa z wędzonego dorsza

       

      Mięso z jednego wędzonego dorsza

      2-3 jajka na twardo

      jeden średni ogórek kiszony

      kilka grzybków marynowanych (mogą być pieczarki)

      mała cebula

      2 łyżki majonezu

      1 łyżeczka łagodnej musztardy

      sól i pieprz do smaku

       

      Cebulę, ogórek i grzybki drobno pokroić, jajka zgnieść (niekoniecznie dokładnie) widelcem. Mięso z dorsza obrać z ości, wrzucić do miski, dodać pozostałe składniki. Pomieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Autor(ka):
      tienna
      Czas publikacji:
      środa, 05 lutego 2014 19:37