Pasjami....

Wpisy

  • środa, 20 lutego 2013
    • Pasztet z cieciorki.

      Pasztet z cieciorki to odpowiedź na moje ciążowe zachcianki. Co prawda apetyt mam na pieczarki, ale akurat ich w domu nie było, więc musiałam wykombinować coś innego, co w mojej trudnej sytuacji żywieniowej byłoby zarówno zjadliwe i zdrowe. A że ostatnio zafascynowało mnie kilka przepisów wegwtariańskich, a w szafce chowałam puszkę cieciorki - padło na ten właśnie pasztet. Wyszedł smaczny, może nie aż tak, jak się spodziewałam, ale to może też być wina tego, że wszystko mi teraz inaczej smakuje. A przepis jest banalnie prosty...

       

      Pasztet z cieciorki

       

      puszka cieciorki

      słusznych rozmiarów marchewka

      spora cebula

      kawałek pietruszki

      kawałek selera

      1 jajko

      łyżka koncentratu pomidorowego

      przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, curry, czosnek graulowany

       

      Cieciorkę wypłukać, zalać wodą i gotować przez ok. 30-40minut. Warzywa ugotować na miękko. Cieciorkę z warzywami i jajkiem zmiksować blenderem, przyprawić do smaku. Masę przełożyć do małej keksówki, piec 45 minut w 180oC.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Autor(ka):
      tienna
      Czas publikacji:
      środa, 20 lutego 2013 14:11